10 Mayıs 2010 Pazartesi

Duman

Doksanlı yılların başında müzik yaşantısına başlayan grup elemanlarından vokalist Kaan Tangöze öğrenim görmek amacı ile gittiği Seattle'da müzik yaşamına devam etti ve Türkiye'de çıkarmak istediği albüm için parçalar hazırladı.Türkiye'deki grubu Mad Madame "(Kaan Tangöze, Ari Barokas ve Yakup Trana)" ile Seattle ve Los Angeles'da yayınlanan toplama albümlerde yer aldı. Türkiye'ye döndüğünde Blue Blues Band'ile beraber çalışan Batuhan Mutlugil'i de Ari Barokas ile beraber çaldıkları Mad Madame grubuna dahil ederek şimdiki grupları olan gurupları Duman'ı 1999 yılının ilk çeyreğinde kurdular.Ancak Yakup Trana bu gruba dahil olmadı.
Vokal ve gitarda Kaan Tangöze, gitar ve geri vokalde Batuhan Mutlugil, bas gitar ve geri vokalde Ari Barokas, bateride ilk başta Alen Konakoğlu'dan ama daha sonra Cengiz Baysal'dan oluşan Duman, 1. albüm hazırlığını tamamladı ve albümünü çıkartmak için yola koyuldu.Ancak daha grubun isimlerini koymamışlardı. Daha sonra Halimiz Duman isimli şarkısından yola çıkarak grubun adını Duman koydular.
Duman 1999'da çıkan "Eski Köprünün Altında" isimli albümleri ile ilk çıkışını yaptı ve kendilerince "kemik kitle" dedikleri hayran topluluğunu oluşturdu. Büyük çıkış yaptığı albümü "Belki Alışman Lazım" albümünde ise Duman artık Türkiye'de en popüler rock grupları listesine girmeyi başarmıştı. Asıl Duman 2002'de doğmuştu.
2006 yılında Kaan Tangöze'nin eski grup arkadaşı ve Ari Barokas'ın kuzeni Yakup Trana ile bir single/albüm yayınladılar. Bu albüm 2 tane single’dan oluşuyordu ve klip "Karanlıkta" şarkısına çekildi.
11 Aralık 2007 tarihinde En Güzel Günüm Gecem 1999-2006 adlı albümünü çıkardı. Duman severlerini tatmin etmenin en kolay yolu buydu. 2008 yılında çıkması beklenen yeni stüdyo albümlerinin 2009 yılına sarkması hayranları arasında büyük üzüntü yaratmıştı. Duman 2008'in Eylül ayında Antalya'da vermiş oldukları konserde yeni albümde yer alan iki parçayı seslendirmiş ve büyük beğeni toplamıştı. Hayranların yeni albüm beklentisini NR1 Müzik 2 Eylül 2006’da ki verdiği Rock’N Coke konserinin DVD'sini yayınlayarak bastırmaya çalışmıştır.Ayrıca Duman 3 Nisan'da resmi internet sitesini değiştirmiştir.
Duman 18 Mart 2009 tarihinde çıkardığı Duman I ve Duman II albümünden ilk klibini Dibine Kadar şarkısına Kemerburgaz'da bulunun taş ocaklarında hayranlarıyla birlikte çekmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder