13 Mayıs 2010 Perşembe

Epica

Grup The Phantom Agony albumunun ardindan yine super albumler Consign to Oblivion ve The Score`u cikardi. Albumlerindeki ba$ari yetenekli muzisyenler olmalarinin yani sira kulturlerinin izlerinde.Bir yan proje olarak ba$layan Epica aldigi guzel tepkilerle yoluna devam edior.Grup mezzo soprano Simone, gitarist Mark Jansen ile yeni bir alan acti.Epica soundu ne dersek kari$imiza oykulere metalin ve gotigin harmanlanmasi cikacaktir.Cosing to oblivion Epica`nin olgunla$ma cagidir,grubun herzaman istedigi ve sonunda kapasite ve firsatlari degerlendirerek gercekle$tirdikleri, begenilen bir cali$madir.Grubun liriklerle sorunu yok cunku oldukca surukleyici i$ler cikartabiliyorlar cunku, Epica zeki lirikler ve atmosferik soundlar yapan bir gruptur.
Albumlerindeki bircok parcada metalin ate$i evrensel ogeler ve rock ile kenetlenmi$tir.Simone parcalari ruhuyla soyler, sozleri ya$ar ve oykunun yerine gecer..Albumlerindeki tinsellik, gerginlik ve soundundaki yakicilik direk goze carpar.Ritimlerdeki, geci$lerdeki esneklikler,rifflerdeki keskinlik, klavyedeki birle$tiricilik,vokaldeki performans grubun kalitesinin gostergesidir.
Epica bildiginiz uzere (bilmeyenlerinizinde $imdi ogrendigi uzere Simone Simons,Mark Jansen, Ad Sluijter, Jeroen Simons, Coen Janssen ve Yves Huts`tan olu$uyor dejavu After Forever..)

Simone muzik hayatina 10 ya$inda ba$lami$.Flut, jazz/pop vokal egitimi sonrasinda 15`inde kendisine hediye edilen Nightwish cd ile hayati degi$mi$.Klasik vokal egitimi almi$ ve Epica ile yoluna devam ediyor.
Mark 15`inde muzige ba$lami$ daha sonra Sander ile After Forever`i kurmu$lar.
Ad 12`sinde gitarla muzige ba$lami$ 16`sinda Tremor adiyla bir grupta calmi$.Daha sonra After Forever`a misafir muzisyen olarak katilmi$ bir festival sirasinda.
Jeroen uzun sure Cassiopeia`da caldi.Konservatuarda gecirdigi 2,5 sene sonunda Epica`da..
Coen 8 ya$inda klasik piyano egitimiyle muzige ba$lami$.16`sinda koservatuar..Birkac grupta keyboard, davul,gitar ve bass calmi$, yolu After Foverver`dan gecmi$ e devami malum..
Yves 89 piyano,95 gitar ve 96 bass gitar..97 senesinde Belcika`da Axamenta festivalinde gitar ve keyboard calmi$.Birkac grupta calarak deneyim kazanmi$.$imdi ise tum vakti Epica`ya ait..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder