19 Mayıs 2010 Çarşamba

Judas Priest

1970’te KK Downing ve Ian Hill tarafından kurulan «Metal Gods» lakaplı İngiliz Heavy Metal grubu.Gruba gitarist Glenn Tipton’ın sonradan katılımıyla birlikte tarihte bir dönüm noktası yaşanmış ve çift gitarlı ilk Heavy Metal grubu kurulmuş oldu. NWOBHM’in temelini atan Judas Priest’in ilk vokalisti Al Atkins’tir. Fakat grup , resmi albüm kayıtlarına Rob Halford ( The Metal God ) ile başlamıştır. Grubun Al Atkins ile herhangi bir albümü yoktur.Gruba «Metal Gods» lakabını kazandıran olay ise 1980 yıllarında çıkan British Steel albümündeki «Metal Gods» parçasıdır.1974-1992 yılları arasında grubun vokalisti olarak görev yapan Rob Halford , Painkiller albümü sonrası artık farklı şeyler yapmak istediğini açıklayıp gruptan ayrılmıştır. Rob Halford, gruptan ayrıldıktan sonra solo grubu olan FIGHT’ı kurarak daha farklı bir müzik yapmıştır. Judas Priest’in tüm albümleri Altın Plak ödülü almıştır. Müzikal olarak birçok gruba öncülük eden Judas Priest , Heavy Metal’in en büyük grubu olarak birçok müzik türlerini de keşfetmiştir. Power Metal ve Speed Metal tarzları ilk kez Judas Priest albümlerinde hayat bulmuştur. ( Bkz: Ram It Down , Screaming For Vengeance )

1970’lerin doom , karanlık Black Sabbath tarzından tamamen ayrı olarak kendine özgü bir çizgiyle müzik dünyasına giren Judas Priest ilk albümünden yaptığı son albüme kadar Heavy Metal icra etmiş ve NWOBHM’in temel taşlarını yerine oturtmuştur. Bununla ilgili bir röportajında KK Downing şöyle diyor : «Sabbath is heavy but Priest is metal» …
Rob Halford ile 2004 Yılında başlayan Reunion konserleri tüm dünyada büyük yankı uyandırır ve ardından 2005 senesinde Angel Of Retribution albümü ile dünya sarsılmıştır. Rob Halford , Judas Priest ile birlikte 15 senenin ardından ilk kez albüm yapmıştır. Böylelikle Priest eski dünlerine tekrar dönmüş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder