15 Mayıs 2010 Cumartesi

Theatre of Tragedy

90'lı yıllar gothic metal piyasası için çok verimli yıllardı. O yıllarda birçok grup kuruldu ve bu gruplar ilk albümlerini çıkardılar. Norveç çıkışlı Theatre Of Tragedy'de bunlardan biri...

Theatre Of Tragedy 1993 yılında kuruldu. İlk albümlerini 1995 yılında çıkardılar. Bu çalışma gothic metal piyasası için bir dönüm noktası olarak görülmektedir. Bu albümde ve bütün albümlerinde en dikkat çekici özellikleri eski ingilizce kullanarak şarkı sözü yazmalardır. Buna bir de eski vokalistleri Liv Kristine Espanes'in sesi eklenince oratay harika bir müzik çıkmaktaydı. Onlar, daha sonraları onların izinden gidecek ve çok başarılı olacak bir çok gruba yol gösterici oldular.
İkinci albümleri “Velvet Darkness They Fear” 1996’da çıktı ve bu albümde bir kült olarak gothic metal tarihinde yerini aldı.
98’de üçüncü albüm “Aégis” piyasa çıktı. Bu albümde grup kendi sınırlarını da aştı ve bize ne kadar iyi bir grup olduklarını gösterdiler. Albüm, alışık olmadık elektronik, daha sessiz bir sound ve Raymond’la Liv’in ilk kez düeti yüzünden başlarda biraz değişik gelse de sonradan albüm başka bir kült oldu. Hatta grubun hayran kitlesi bu albüm sayesinde daha da arttı.
Grup 200 yılında şirket değiştirip bu şirketten “Musique” (2000) albümünü yayınladı. Bu albüm klasik Theatre of Tragedy tarzıyla “Aégis” albümünde denedikleri elektronik öğelerin harika bir karışımıydı. Bu albümden sonra geniş bir Avrupa Turnesine çıktılar.
Theatre of Tragedy 2002 “Assembly”yi yayınladı. Bu albümde yeni gitaristleri Vegard K. Thorsen ile çalıştılar. Bu albüm Theatre Of Tragedy'nin potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Şu anda sahip oldukları sound geçmişten çok farklı fakat yine de kendilerini bize sevdirmeyi başardılar.
2003 yılında grupta büyük bir trajedi yaşandı ve grubun belki de yüzü Liv Kristine, diğer elemanların ona bir mail atmasıyla gruptan atıldığını öğrendi. Ama Theatre Of Tragedy hızını kesmedi ve 2004 yılında Nell Sigland'ı gruba kattılar.
Grup Nell'le beraber 2006 yılında Storm isimli albümünü yayınladı. Grup bu albümün ardından turnelerini sürdürmektedir.
Nell'in Liv kadar nitelikli bir sesi yok; fakat çok daha güçlü bir sesi var. Ayrıca Theatre Of Tragedy sound'una uyumlu bir sesi olduğunu da söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder